Лауреат V Міжнародного конкурсу Шевченківських читань «Свобода»
Лауреат V Міжнародного конкурсу Шевченківських читань «Свобода»

Поділитися новиною:

Лауреат V Міжнародного конкурсу Шевченківських читань «Свобода»

ВІТАЄМО!

Конкурс Шевченківських читань, який засновано у 2020 році, відбувається щорічно з нагоди вшанування дня народження Тараса Шевченка. З 2023 року – спільно з Інститутом літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України.

Цьогоріч V Міжнародний конкурс Шевченківських читань «Свобода» відбувся у відеоформаті, в умовах повномасштабної російсько-української війни. Свої декламування учасники присвячували захисникам України. Отримано 1.300 заявок, з яких до конкурсу допущено 1.100. Відеороботи надійшли з 284-х населених пунктів України (з 23-х областей і м.Києва) та 10 країн світу: США, Естонії, Німеччини, Італії, Іспанії, Чехії, Польщі, Данії, Великобританії, Туреччини. Поезії Шевченка пролунали на конкурсі, крім української, 8-ма мовами: англійською, італійською, польською, німецькою, арабською, азербайджанською, турецькою та кримськотатарською, а також жестовою мовою. 90% учасників конкурсу – діти та молоді люди до 18 років. 

Склад професійного журі незмінний з дня заснування конкурсу: Петро ПАНЧУК – народний артист України, Лауреат Національної премії імені  Т.Г. Шевченка за втілення образу Кобзаря на вітчизняній театральній сцені – голова журі;

Дмитро ЛІНАРТОВИЧ — заслужений артист України, український воїн «Світ», актор театру, кіно і дубляжу, бард, поет, педагог;

Анна АРТ-ТОПЧІЙ - українська акторка театру і кіно, режисерка, викладачка акторської майстерності;

Олеся КРИВОПИША - громадсько-культурна діячка, організаторка конкурсу та міжнародних флешмобів.

ЛАУРЕАТОМ  ІІІ ступеня конкурсу у номінації «ПРИСВЯТИ КОБЗАРЮ» стала учениця 5 класу Перемишельської гімназії АЛФЄРЬЄВА Суламіта з поезією «Безсмертному генію (посвята)», автор твору та керівник учасниці Василь ВЛАСЮК.

Вітаємо!

Альбом: Лауреат V Міжнародного конкурсу Шевченківських читань «Свобода»
Web-адреса: ulosvita.gov.ua/news/id/6075 | Переглядів: 290Дата публікації: 08:30 29.05.2024
Начальник

 

Бойчак Дмитро Володимирович

Анонс подій
Подій не заплановано
Свята та події
Корисні посилання
 
 
Пошук